Burgemeester Vogelslaan 124, 5062 KT Oisterwijk

Project Support

Het implementeren van software is een soort openhartoperatie voor iedere organisatie. Werkprocessen moeten opnieuw gedefinieerd worden. Gebruikers van systemen moeten hun werk vaak anders aan gaan pakken en soms ontstaan zelfs nieuwe werkzaamheden waar andere weer verdwijnen.

Een project van de omvang van een ERP implementatie is vaak ook zo groot en complex dat geen van de reguliere medewerkers "dat er wel even bij doet". Precies om die reden leunt een organisatie dan vaak sterk op een tijdelijke projectmanager. Iemand die zich als onderdeel van de organisatie opstelt maar wel op tijdelijke basis. Als het project klaar is en de borging in de organisatie is geregeld dan zit de klus erop.

Indien wel een eigen projectmanager beschikbaar is bied ik een programma wat gericht is op de kwaliteitsborging (QA) van het project. De inhoudelijke expertise blijft hierbij bij de klant maar vaak is het nodig om de helicopterview te bewaken als de eigen projectmanager geconfronteerd wordt met steeds meer inhoudelijke vragen. Dat ontlast de projectmanager en is vaak een welkome versterking in een drukke periode.